Namen oratorija

 

  • Pomagati mladim izkusiti življenje s pozitivne strani, spoznati njegovo sproščeno plat, da bi se zavedali, kako bogato je lahko njihovo življenje.
  • Obrniti pozornost mladih na to, da se resno vprašajo, kako živijo nekatere človeške in duhovne vrednote.
  • Spodbuditi mlade, da bi se odgovorno vključili v življenje in dejavnost okolja, v katerem živijo (družina, prijatelji, šola ...).
  • Vzgajati mlade, da bi odkrivali Boga, ki je navzoč v dogodivščinah vsakdanjost, v vsem lepem, ki se nam razodeva, predvsem pa, da bi Boga našli v ljubezni.
  • Pomagati mladim, da bi na zdrav način zaživeli s seboj, z drugimi in bogom.

Letošnji oratorij bo potekal od ponedeljka, 26. 6., do četrtka, 29. 6., vsak dan od 9. do 16. ure. V prvi vrsti je oratorij namenjen osnovnošolskim otrokom, a dobrodošli so tudi starejši otroci. Zaenkrat še žal ni možno varstvo predšolskih otrok. Vodi ga duhovni voditelj in 9 animatorjev

 

Animatorji in sodelavci smo prostovoljci, zato ob oddaji prijavnice pobiramo tudi denarni prispevek za izvedbo oratorija v višini 20 € na otroka (cena vključuje vsakodnevni topli obrok, malico in stroške materialov za delavnice) oziroma 15 € na vsakega naslednjega otroka za družine, ki bodo prijavile dva otroka ali več. Prijave zbiramo od 14. 5. 2017 do 11. 6. 2017 oz. zapolnitve prostih mest, tako da prinesete odrezano izpolnjeno prijavnico skupaj s plačilom udeležbe v župnijsko pisarno oziroma jo izročite župniku osebno.

Zaradi varne izvedbe programa je število udeležencev omejeno na 40 otrok!

Predvideni dnevni red

7:00 –   9:00 Prihod otrok in varstvo

9:00 –   9:30 Jutranje razgibavanje , himna, dvig zastave, dramska igra

9:30 – 10:00 Skupna molitev in uvod v kateheze

10:00 – 11:00 Kateheze v 3 starostnih skupinah

11:00 – 11:15 Malica

11:15 – 12:45 Delavnice

             13:00 Kosilo

        Do 13:45 Prosto

13:45 – 15:45  Igre

15:45 – 16:00  Spust zastave in himna

 

Več informacij o oratoriju na www.oratorij.net in pri Jani Greifoner na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 031/621-651


ZADNJI DAN ORATORIJA Zadnji dan oratorija bo potekal v četrtek, in sicer tako, da se bodo lahko tudi starši in skrbniki, vključili v program. Ob 16.30 uri bomo imeli sveto mašo, kjer bodo sodelovali udeleženci oratorija, tako da bodo predstavili, kaj smo vse dni počeli. Potem sledijo športne igre in druženje ob tabornem ognju in peki hrenovk.

Oratorij - kaj je to?

Oratorij so poletni dnevi veselja, razgibanih dejavnost, pesmi, iger in tudi krščanskega življenja. To so dnevi, ki jih otroci skupaj z nami (animatorji) preživijo kar v domači župniji.
mnogim staršem je program dodatna ponudba, da v službenem času niso v skrbeh za svoje otroke. Zanje pa je to dobrodošla sprememba v – včasih že kar zdolgočasenem – počitniškem času. A tudi za nas animatorje je oratorij priložnost, saj predstavlja izziv, da zaslutimo vrednote zastonjskega darovanja, vzljubimo mlajše sokrajane, se navadimo skupinskega dela, koristno preživimo del počitnic in se veliko naučimo za življenje.